13 NOVEMBER- KÖPET SOM GÖR VÅRA DRÖMMAR TILL VERKLIGHET (ST KILDA)

Att komma till Australien var för mig en väldigt stor dröm som jag väldigt länge väntat på. Att gå på Melbournes gator kan fortfarande kännas overkligt och när det slår mig kan jag inte undvika att le. Vi har nu vart i denna dröm i 13 underbara dagar. Alex och jag tänker precis lika inför denna resa, vi vill båda resa runt för att upptäcka landet och om det finns möjlighet, jobba för att kunna uppleva mer. Här i Melbourne, St Kilda, har vi allt vi behöver, vi har ett väldigt bra hostel, grymma roomies, nära till stranden och nära till mataffärer. Det faktum att jag har fått jobb 10 minuters promenad bort gör för mig bara saken bättre.

Men igår när vi träffade en person från resebyrån bredvid vårt hostel kom vår dröm att bli större än någonsin, vi vill inte stanna i Melbourne längre. Vi vill iväg på vårt största äventyr någonsin, vi vill backpacka! Efter en timmes möte där vi såg våra drömmar på kartan och på broschyrerna kunde vi inte låta bli att skratta. Igår bestämde vi att lämna Melbourne om 2 veckor för att ge oss iväg på drömmarnas resa, en resa som kommer gå på 26 dagar och däremellan kommer vi att hinna med hela östkusten.

-Den 26 november kommer vi att lämna hostlet för att ta en flygbuss in till flygplatsen.

-Den 27 november, klockan 06.00, går vårt flyg till Cairns där vi kommer stanna fram tills den 1 december. Däremellan kommer vi att spendera en hel dag på Uncle Brian, en regnskog där vi kommer få bada, åka ruschbana i ett vattenfall och titta på krokodiler. Den 30 november kommer vi att åka till Cape Tribulation, en djungel. Där kommer vi att djungel surfa och sova över på ett av djungel hotellen.

-Den 1 december vid ca 19 kommer vi tillbaka till Cairns för att mellanlanda innan vi sätter oss på en nattbuss till Magnetic Island. På morgonen den 2 december kommer vi att ta färjan över till själva ön och spendera en natt där.

-Den 4 december åker vi till Allie Beach, en väldigt fin strand men väldigt mycket party (spenderar en natt där)

-Den 6-8 december kommer vi att åka på en partybåt, Atlantic Clipper. Här kommer vi att sova två nätter och hinna med fester, bada, snorkla och sola. Vi kommer besöka Whitehaven beach, en strand som har fått priser eftersom den är så fin.  

-Den 8 december kommer vi tillbaka till Allie Beach där det är middag och fest tillsammans med vår båt + en annan båt.

-Den 9 december vid ca 19 lämnar vi Allie Beach för att åka till Rainbowbeach. Vi tar en nattbuss och kommer fram den 10onde på morgonen. Den 11, ca kl 06.30, kommer vi att åka till delfiner, där kommer vi få mata dem och kanske bada! Samma dag vid 15.30 kommer vi att ha ett meeting.

-Den 12-13 december åker vi till Fraiser Island.

-Den 14 december kommer vi tillbaka till Rainbowbeach.

-Den 15-17 åker vi till surfersparadise i tre dagar och två nätter.

-Den 17/12 tar vi en buss till Byron Bay, där kommer vi stanna fram tills den 21. Där kommer vi bland annat att ha dagliga surflektioner.

-Den 21 åker vi med nattbussen till Sydney där vi kommer fira jul och nyår!   

 

Varför vi har bestämt att göra östkusten nu innan jul beror på vädret, efter nyår kommer det en regnperiod till Cairns (där vårt äventyr börjar). Vi vill därför hinna med att se detta paradis innan det blir dåligt väder, något som vi har tröttnat på här i Melbourne….  

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0