2012- ÅRET JAG ALLTID KOMMER MINNAS!

Året 2012 kommer jag föralltid att minnas. Detta år har vart mitt bästa år någonsin och varje dag har ett eget minne. Under detta år har jag älskat, jag har saknat och jag har gläds åt människor i min närhet. Under detta år har jag tagit studenten och lämnat min trygga vardag för att ge mig ut i världen på en helt okänd mark, på andra sidan jorden.
Men det var även detta år som jag för första gången fick känna på riktig smärta, gråta tårar jag trodde var omöjliga och känna hur ont ett hjärta kan göra... Året 2012 har gett mig så mycket lärdom, så många fina människor, resor till 4 olika länder och fått mig själv att växa som person. Jag har behövt 2012, jag har behövt må som jag har mått, för idag den 31 december 2012, sitter jag i Sydney och har aldrig mått bättre!


 



Jag önskar du kunde uppleva samma glädje som mig. 2012 är tårar som aldrig kommer torka. Jag saknar och älskar dig! 

30 DECEMBER- BAKISHÄNG (SYDNEY)

När klockan ringde vid 9 gjorde huvudet riktigt ont och kroppen var allt annat än okej. Men eftersom jag hade en skype-dejt med Hanna ville jag absolut inte ligga kvar! En timme gick snabbt och samtalen tog aldrig slut, min fina barndomsvän som jag saknar så grymt mycket!

Hela dagen har jag vart bakis och allmänt seg. Vi tog en sväng i affärerna här på Bondi runt 12-tiden men vi har för det mesta stannat inne på hostlet. Nu på kvällen har jag städat min plats i rummet och fixat inför morgondagen. Imorgon väntar nyårsfirande med fina vänner, jag verkligen längtar!

29 DECEMBER- UTGÅNG (SYDNEY)

Jag, Alex, Axelsson och Emma åkte utanför city för en riktigt rolig förfest med A&E:s kompisar Ellen och Alex! Mycket skratt, lekar och lite för mycket dricka resulterade i en toppenkväll på Scubar och ett fyllekäk på donken. Det var en grym kväll som bara sprang förbi, när vi kom tillbaka till hostlet strax efter 4 somnade jag innan huvudet hann nudda kudden! 


 

29 DECEMBER- HARBOUR BRIDGE & OPERAHUSET (SYDNEY)

När morgonen bjöd på moln bestämde Alex, jag, Axelsson och Emma att vi skulle åka in till city för att se Harbour Bridge och operahuset- sevärdheter som man förknippar med Sydney. Väl framme blev det klarblå himmel.

Vi tog en sväng med shopping innan vi avslutade med varsin glass. En underbar dag med så mycket glädje- älskar verkligen dessa tjejer och staden! 


 

28 DECEMBER- MANLY BEACH (SYDNEY)

Började denna underbara fredag med en springtur på klipporna, solen var varmare än någonsin denna tidiga morgon och svetten rann. Jag förlängde sträckan och kände mig stark i benen, det är skönt att ha ett mål med sin träning!

Alex och jag tog färjan över till Manly för att träffa världens bästa roomisar- Anna och Annie! För mig är Manly en liten Ö (eftersom vi tog båten dit) men egentligen finns det en punkt där den sitter fast i ”landet”. Vi låg på Manlys fina strand under några timmar och njöt med våra vänner, dom är verkligen hur bra som helst! När vi några timmar senare gick tillbaka till båten hittade vi lösgodis- världens största glädje och vi kunde inte motstå! 

På kvällen hängde jag på rummet med mina roomisar. Dom hade förfest & färgade håret, jag var grymt sugen på en utgång med stannade ändå hemma… 


27 DECEMBER- BONDI BEACH & IKEA (SYDNEY)

Framåt 12-tiden hade molnen hunnit sära på sig och solen kommit fram. Alex och jag la oss på stranden mellan 12-16 för några timmars solande. På kvällen åkte vi till IKEA. Vi åt godaste maten någonsin, köpte julmust och kände oss som hemma! 


26 DECEMBER- BÅTRACE (SYDNEY)

Även imorse ringde klockan för en springrunda på klipporna, denna dag var inte benen lika pigga eller vädret lika bra, men benen sprang det dom skulle vilket jag i allafall är nöjd över! Efter frukosten gjorde sig hela hostlet ordning för det årliga båtracet med startat i Sydney och slut i Tasmaninen.

Alex och jag tog färjan över till Darling Harbour där vi mötte upp Emma och Axelsson. När regnet började falla tog vi bussen tillbaka till Bondi. Vi hade free pizza-night på hostlet och på kvällen mös A & jag till det med film i tv-rummet, pepsi och popcorn! 


25 DECEMBER- CHRISTMAS EVE (SYDNEY)

Igår fick jag en julklapp av M&P, absolut inte världens roligaste julklapp men jag ska inte klaga (mer än vad jag redan gjort ;)… Jag fick midnattsloppet den 17 augusti. Det är ett lopp i Stockholm på en mil som springs på natten. Så imorse ställde jag klockan och tog en vända på klipporna alldeles bredvid havet. Det var så sjukt fint och benen sprang av sig själv! 

Redan vid 10 imorse började hela hostlet att dricka, vi fick ”finare” frukost- korv och ägg, och alla samlades för att fira Christmas Eve. Vid 11 fick vi Passion pop, ett riktigt gott mosserande vin, som hela hostlet skålade tillsammans med. Vi satte oss i tv-rummet (över 60 pers) för att se en julfilm och sjunga julsånger. 

Hostlet bjöd på goon hela dagen och vid lunch då regnet öst ner non-stop hela dagen ställde de in BBQ-lunchen och bjöd istället på grillad kyckling. Hela kvällen var det häng här på hostlet samtidigt som många festade. Det blev en lugn christmas eve för min del, med mycket hemlängtan sedan skype-samtalet inatt då jag fick prata med nästan hela fina släkten! Att se hur mysigt dom hade det där hemma och hur glada alla var…  Jag älskar och saknar min släkt! 


 
 


 

24 DECEMBER- JULAFTON, KVÄLLEN PÅ BONDI BEACH (SYDNEY)

Anna och Annie svängde förbi vårt hostel innan vi gick till Axelsson & Emma för att laga vår julmiddag. Det kändes som evigheter sedan vi träffade A&A, men i själva verket var det bara 2 veckor sedan, det är läskigt hur bra kompisar man kan bli efter 3 nätter som roomisar!

Vi satte oss vid ett bord 10 meter från stranden för att äta vår julmat. Gudomligt god mat med väldigt fina vänner som sällskap. Det kunde inte bli en bättre julafton på andra sidan jordklotet, och trots att julkänslorna inte alltid fanns där kunde man ändå njuta av 2012:s jul och all dess finheter! 



 


 

24 DECEMBER- JULAFTON, DAGEN PÅ BONDI BEACH (SYDNEY)

Hela dagen spenderades på Bondi Beach med Alex, Axelsson, Emma, Victoria och Cilla. Alla tjejerna kommer från Gävle men vi har aldrig tidigare träffats, trots detta flöt samtalen på och väldigt många skratt var framme. Alex och jag firade lite extra på vägen tillbaka med världens godaste glass.





Alex & jag blev intervjuade för Japansk tv! 





23 DECEMBER- BONDI BEACH & JULHANDLING (SYDNEY)

När klockan ringde efter 3 timmars sömn väntade pannkaksfrukost som hostlet bjuder på varje morgon! Vi gick ner till Bondi och låg där mellan 11-17, vid 14 kom även Axelsson och Emma. Efter 6 timmars stekande utan ett enda moln på himlen har kroppen nu på kvällen blivit lite röd, men shit vilket underbar dag!

Alex, jag, Axelsson och Emma tog en promenad in till Coles för julhandling! Det är så sjukt att det är julafton imorgon!! Vi har +35 och sol varje dag, men helt plötsligt är det jul?! Jag har 0 julkänslor och tycker det ser konstigt ut när alla australiensare har julpyntat. På rummet har vi en liten julslinga och min tomtemössa som hänger uppe. Nu på kvällen har jag lyssnat på julmusik i hopp om ökad stämning, men icke. Vi får se hur jag känner imorgon!   

På kvällen skypade jag med Anton och önskade över allt annat att det inte skulle bli 24:de december. När jag senare under natten la mig i sängen hade jag svårt att somna, precis som varje kväll innan julafton. 




22 DECEMBER- FEST & BBQ-KVÄLL MED GÄVLE-VÄNNER! (SYDNEY)

Hela bussen vaknade klockan 2 på natten, regnet öste ner och taket på bussen började läcka igenom… Lagomt missnöjda och blöta fick vi sitta i 4 timmar innan vi tillslut stannade…

Vi kom fram till ett mulet Sydney efter 13 timmars resande. Efter att ha fått checka in, handlat mat och kollat in hostlet gick vi ner till Bondi Beach, vårt hostel ligger liksom 1 minut från stranden! Vi tog en promenad efter stranden och tittade in alla surfare som är så grymt duktiga här. Lite besviken blev jag dock över att stranden är så kort, jag hade verkligen förväntat mig en ruggigt stor strand och badvakter i typiska ”Bondi-baddräkter” ni vet såna från tv-serien? Men icke. Vi gick tillbaka till hostlet för en snabb pn och fix inför vår BBQ-kväll här på hostlet.  

Vi kommer stanna här 12 nätter, varav 9 av dessa bjuder hostlet antingen på BBQ och vin eller något av de. Vi tog hit Axelsson, Emma och Johan (äntligen fick vi träffa dem!!) för fri mat och dricka innan vi tog bussen till en av Johans kompisar för förfest. Vi blev sittandes där med olika lekar fram tills klockan blivit över 12 och vi alla tog en taxi in till city. Vi dansade på Side Bar fram tills stängning kl 3 och tog då en taxi till en rock-klubb(?!) där en av killarna från förfesten jobbar. När tunnelbanan började gå kl 5 hoppade vi på den, helt slut efter en helkväll. När vi ska byta från tunnelbana till buss upptäcker vi att bussen inte går och vi får istället gå hem de 4 km. Alex och jag ramlar innanför dörren vid 6 och slocknar direkt när huvudet når kudden, grymt nöjda efter en bra kväll!


GOD JUL!


21 DECEMBER- NIMBIN (BYRON BAY)

Vi checkade ut vid 10 och hoppade på bussen till Nimbin, vilket antagligen är världens sjukaste ställe! Nimbin är huvudstaden för droger i Australien. Drogerna är inte lagliga men polisen har gett upp hoppet om staden och åker därför aldrig dit. När man kommer in i Nimbin kastas man tillbaka till 70-talets hippie-period, typ Woodstock festivalen. Vi hann gå 5 meter från bussen innan de första killarna kom ”do you want a cookie?”. Men tare lugnt mamma, vi sa såklart nej! ;)

När vi kom tillbaka 8 timmar senare somnade vi båda i soffan på hostlet och vaknade inte förrän det var dags för en snabb middag. Vid 9 åkte vi in till Byron centrum för att hoppa på nattbussen till Sydney! Det känns så sjukt att vår östkust-resa redan är slut! Vi som längtade så mycket innan och älskade varje minut under den. Men nu har vi istället jul och nyår i Sydney att se fram emot, någonting vi längtat efter i flera månader! 



21 DECEMBER- NIMBIN (BYRON BAY)

Vi checkade ut vid 10 och hoppade på bussen till Nimbin, vilket antagligen är världens sjukaste ställe! Nimbin är huvudstaden för droger i Australien. Drogerna är inte lagliga men polisen har gett upp hoppet om staden och åker därför aldrig dit. När man kommer in i Nimbin kastas man tillbaka till 70-talets hippie-period, typ Woodstock festivalen. Vi hann gå 5 meter från bussen innan de första killarna kom ”do you want a cookie?”. Men tare lugnt mamma, vi sa såklart nej! ;) När vi kom tillbaka 8 timmar senare somnade vi båda i soffan på hostlet och vaknade inte förrän det var dags för en snabb middag. Vid 9 åkte vi in till Byron centrum för att hoppa på nattbussen till Sydney! Det känns så sjukt att vår östkust-resa redan är slut! Vi som längtade så mycket innan och älskade varje minut under den. Men nu har vi istället jul och nyår i Sydney att se fram emot, någonting vi längtat efter i flera månader!

FRÅGOR OCH SVAR OM AUSTRALIEN

Hur har du det i Australien? 
-Jag har det så grymt jävla bra! Att resa till Australien är ett av de bästa besluten jag någonsin tagit, jag är kär i landet och skulle vilja flytta hit (detta kommer dock inte hända, jag skulle dö av saknaden från familjen + William, släkten och mina vänner). Jag går med ett leende på läpparna varje dag, det här är verkligen livet! 

Hur går det att dela rum med nya människor? 

- Det går förvånansvärt bra! Alla människor som vi har träffat under resans gång har vart väldigt trevliga och pratsamma. Jag älskar att dela rum med människor, det är på detta sätt som vi har träffat så många nya vänner och det är genom detta som vi får lära oss mer om Australien. Man anpassar sig snabbt i backpacker-miljön och man känner sig bekväm i att sova i samma rum som 9 andra människor, oavsett kön. Nackdelen med att dela rum är att det nästan alltid finns någon som snarkar eller kommer in sent på nätterna + låter mycket.    

Vad äter ni?
- Vi försöker få i oss alla viktiga ämnen som kroppen behöver samt jämt ha tillgång till frukt i kylskåpet. Men under en vanlig dag äter vi frukost vid ungefär 9-tiden. Den frukosten brukar bestå av toast eller havregrynsgröt, jag dricker kaffe och Alex dricker juice. Om vi äter toast brukar vi alltid ha grönsak på, detta för att göra mackan ”saftigare” då vi inte använder smör utan bara t.ex. en ostskiva. Vid ungefär 7-8 brukar vi äta middag. I Melbourne åt vi köttfärssås några kvällar men under den senaste månaden har det blivit mer mat på burk, t.ex. tex mex med böner eller soppor. Oftast köper vi mat som räcker åt oss i 2-3 dagar, så det blir mycket lika, men fortfarande väldigt gott!

Hur mycket pengar gör ni av med i veckan?
-Sedan vi började vår östkust-resa har jag ingen aning, vi betalade hela summan för dessa 26 dagar där allt från flyg, buss, boende och äventyr ingick. Men i Melbourne betalade vi 162 dollar per person i veckan för boende (ca 1200 kr) och ungefär 30 dollar veckan för mat tillsammans, detta blir ca 110 kr i veckan per person för mat. Ibland kan vi köpa små saker i form av glass eller chips, dock sker inte detta så ofta då ingen av oss har något större sug efter det!


Hur går det att resa med Alex?

-Det går jättebra! Vi tänker och tycker precis lika om allt. Vi vill ha samma typ av mat, samma typ av jobb, lägga ut lika mycket pengar på olika saker, fester, musik mm. Vi skrattar ofta och det finns alltid någonting att prata om. Vi har nu rest i över 7 veckors tillsammans så vet jag ganska väl hur Alex fungerar, och lika för henne. Jag vet när hon blir hungrig och ”tecknen” på att hon är hungrig. Jag är otroligt glad för att vi reser ihop, det är hon som gör min resa så underbar som den är!

Hur känns det att fira jul utomlands utan familjen?
- Det känns sådär… Jag älskar julen och alla tillfällen då hela släkten samlas för att mysa ihop! Eftersom julen är en av mina favoritårstider (älskar snön, kvällarna i soffan med familjen och att burra in mig i en filt framför en film med vännerna) så känns det trist att mista den detta år. Men jag skulle aldrig byta ut en jul hemma mot den julen som jag har att vänta här! Denna jul kommer bli så sjukt kul med fina vänner på en strand, med picknick och julmat (så gott det går)! Jag och några vänner ska träffas och fira tillsammans, höra om varandras resor och ge varandra så mycket kärlek som det går, detta kommer bli awesome!

Vad har ni för planer framöver?

-Idag, fredag, tar vi nattbussen över till Sydney och kommer fram på lördagsmorgon. Där ska vi fira jul och nyår med några vänner från Gävle + andra vänner som vi träffat under resans gång. Den tredje januari tar vi nattbussen till Melbourne, vi anländer den fjärde på morgonen och ska då göra Great Ocean Road med två killar från Gävle (Daniel Johansson & en av hans kompisar). Den 12/1 tar vi flyget över till Perth där planen är att jobba. Vi kommer stanna i Perth på obestämd tid, kanske blir detta vår sista destination?

När kommer du hem? 
- Den frågan har jag fortfarande inget svar på. Jag har en tanke, eller man kanske ska säga en plan, över hur jag vill att den fortsatta resan ska bli, men fortfarande är allt oklart. När jag kommer hem beror helt på vad som händer under tiden vi reser vidare. Men när beslutet väl är fattat kommer jag hålla det hemligt! 



Har ni fler frågor är det bara att fråga! 

 

20 DECEMBER- VILA (BYRON BAY)

Efter en natt med dålig sömn och rädsla att försova mig vaknade jag till med ett ryck när klockan ringde vid 06.15. Nyvaken och med sovkläderna på började jag skypa med mamma, pappa, Tobias och Elin. Vid 7 bytte Alex av mig och jag gick raka vägen till sängen för 1,5 timmes sömn innan jag återigen satte mig vid dator för att skypa med Linnéa och Sofia! Saknaden efter dessa älskade vänner är så stort, jag önskar vi kunde ha en soffa, chips & dipp på bordet och massa tjejsnack istället för att skypa med halvdåligt internet…. När tjejerna gick till sängs passade jag på att prata med William, visa honom runt på hostlet och några av hostlets ”husdjur”.

Alex och jag tog en lång frukost innan hon satte sig vid datorn och jag la mig på en solstol för att läsa, dock under en halvmulen himmel. Nu på eftermiddagen har jag sovit lite och fixat med bloggen, jag antar att vi snart ska äta middag och börja packa i rummet. Imorgon efter utcheckningen åker vi iväg till Nimbin (berättar mer i ett annat inlägg vad det är) och sedan hoppar vi på nattbussen till Sydney!!!



21/12-2012, jag har hört om denna dag i över 7 års tid. Och jag erkänner, jag är riktigt rädd inför morgondagen. Jag hoppas 1000 gånger om att detta inte blir min sista dag. Om det blir så- jag älskar så många. Alla i mitt liv har en väldigt stor betydelse och jag skulle aldrig byta ut dagen då jag mötte någon av er.

19 DECEMBER- STRANDEN (BYRON BAY)

När klockan ringde 06.20 var det vemodigt att kliva upp, men mitt förnuft tog sig i kragen och drog mig ut på en joggingtur till en då okänd väg. Efter några styrkeövningar på hostlet kastade jag mig i poolen för några korta längders simmande och avsvalkning.  Trots att klockan bara var 08.30 var värmen stekande het.

Det blev en lång frukost för mig & Alex, trots att vi hänger med varandra oavbrutet 24/7 har vi ändå så himla mycket att prata om! Vi tog oss vidare till stranden när svetten började göra sig påmind och låg där under några timmar. På vägen tillbaka stannade vi till på Wicked travel, en internet-hörna där vi blev sittandes i över 3 timmar.

Vi kom inte tillbaka till hostlet förrän klockan var närmare 19, då blev det en av våra nuvarande favoriträtter; vitlöks- & ört korv med pasta! Hela kvällen hängde jag framför datorn för skype, publicera bilder på fb och blogga. Vi köpte nämligen 24 timmars internet som måste utnyttjas! 


18 DECEMBER- STRANDEN (BYRON BAY)

Vi tog en välförtjänt sovmorgon och valde att sova över när klockan ringde. Inte förrän vid 12 kom vi till stranden för några timmars solande och badande. På vägen hem svängde vi förbi Peterpan, en resebyrå, för att använda internet en snabb sväng. På kvällen åt vi resans äckligaste mat (men fortfarande helk ok!) och tvättade precis alla kläder som finns i ryggsäcken, trots att kläderna inte var smutsiga eller ens använda så luktar de väldigt instängt efter 1,5 månad i stängd väska.

Det blev alltså en lugn kväll på vårt mysiga hostel. Jag la kvällen åt att trixa med bilderna in i rätta mappar, när ögonblocken tillslut blev för tunga somnade jag till världens oväder! Blixtnedslag varannan sekund, dunder, strömavbrott och störegn, ett av de mysigaste sätten hittills! 


17 DECEMBER- SHOPPING, BUSS & UTGÅNG (SURFERS PARADISE & BYRON BAY)

Även denna dag vaknade vi av värmen i rummet... Vi packade ihop våra grejer och checkade ut innan vi sprang iväg till affären vi spenderade timmar i några dagar tidigare. Vi hade fortfarande några favoriter kvar att köpa, sagt och gjort, vi båda gick därifrån med en varsin kasse och några dollar fattigare.

Hostlet, eller rättare sagt en kille som vi förfestade med igår, skjutsade oss i limon till busstationen där vi hoppade på bussen till Byron Bay, vårt sista stopp på vår östkusten-resa som vi bokade genom Stu. Resan tog strax över 2 timmar och återigen har vi kommit till en väldigt fin stad (jag älskar den!). Byron Bay är så grymt fint och vårt hostel är ett hippie-ställe som ligger ca 10 minuters skogspromenad från centrum.  

Vi hoppade in i poolen direkt vid ankomsten och stannade där ungefär 1 timme innan vi tog en promenad runt staden. På kvällen gick vi till Sofies och Mårtens hostel för förfest med dem + Pontus och Douglas, några av svenskarna som vi träffade på Fraiser. Det var en härlig kväll med väldigt mycket skratt och samtal. Närmare 2 avslutade vi med dans innan vi gick vidare för att köpa varsin kebab i närheten. Även denna natt somnade jag med ett leende och en stor glädje över att få upptäcka Australien och få så fina vänner! 

PS. Vaknade mitt i natten av att sängen skakade. När jag vaknade imorse låg det två personer under mig… DS. 


16 DECEMBER- STRANDEN OCH UTGÅNG (SURFERS PARADISE)

Jag vet att jag säger det här om varje nytt ställe, men det är så sant: Jag har kommit till Paradiset!

Att sova 6 stycken personer i ett väldigt litet rum utan air-condition gör det väldigt varmt, och det var tack vare värmen som vi vaknade hyfsat tidigt idag. Solen sken och luften var fuktigare än vanligt, så en heldag på stranden passade oss alldeles utmärkt! Detta är även första dagen som vi har en heldag på stranden sedan Melbourne, alltså ca 20 dagar sedan! Jag har aldrig badat i så pass höga vågor som vi badade i idag, så dessa vågor skulle mina Thailands-syskon ha älskat!

På vägen tillbaka från stranden höll en marknad precis på att öppna, vi tog en sväng där och verkligen njöt av staden! När vi kom tillbaka till vårt hostel insåg vi ganska snabbt att vi var riktigt röda, så pass röda som vi inte vart på evigheter… Efter lite insmörjning och en otroligt god middag (pasta med tex mex sås innehållande bönor) gjorde vi oss redo för en kväll med festligheter inne i staden! Förförfestade på vår ”balkong” med Sara (från Tyskland) och en japansk tjej innan jag, Alex och Sara gick ner till undervåningen för förfest med dricklekar och härligt partyfolk!

Vi gick vidare till Vanity, en av Surfers största klubbar och dansade till världens bästa DJ!! Eftersom vi gick ut med hostlet fick vi gratis inträde och en varsin drink! När fötterna började värka framåt 2-tiden gick Alex, jag och Sara tillbaka till hostlet.  Jag somnade nog med världens största leende efter en av de bästa dagarna på väldigt länge, jag älskar verkligen denna stad och har nog fått en ny favorit-stad!   



15 DECEMBER- BUSS OCH SHOPPING (SURFERS PARADISE)

Jag klev upp redan vid 7 för att hinna äta pannkaks-frukost och skypa med M&P. Vi checkade sedan ut och tog den 9 timmars långa bussen från Rainbow till Surfers Paradise, däremellan hade vi en timmes stop i Brisbane för bussbyte.

När vi kom fram blev vi hämtade av limo från busstationen till vårt nya hostel, grymt nice med limo men hostlet höll inte samma klass utan detta är vårat risigaste hostel hittills. Vi checkade in och gick direkt till mataffären eftersom det redan hade börjat mörkna.  På vägen tillbaka hittade vi en klädaffär som vi verkligen inte kunde motstå, och någon timme senare kom vi både ut med en varsin kasse och några (läs många) dollar fattigare….

På kvällen hängde vi i tv-rummet med två andra tjejer och njöt av vårat lördagsgodis- egenplockad mango och apelsin. Det var första gången vi hade en tv-kväll i Australien, såklart var detta väldigt skönt och behövligt efter 3 festkvällar med tidiga mornar! 


14 DECEMBER, FRAISER ISLAND OCH EFTERFEST (RAINBOW BEACH)

Vaknade även denna dag av människor i rörelse, vilket är ganska härligt! Gruppen gjorde iordning frukost innan vi packade ur våra tält och städade upp på vårt camp. Eftersom ledaren tappade bort en av bilnycklarna kom vi iväg senare än planerat, detta gjorde såklart ingenting utan gav oss längre tid att prata med människorna i de andra bilarna om gårdagen! Vi körde runt på ön och besökte två olika platser- en klippa av sand som färgats i olika färger och den sista var en otroligt fin sjö 30 minuters promenad in i skogen.

Vi kom tillbaka till Dingo´s (vårt hostel på fastlandet) vid 4 och kastades oss i duschen! Jag har aldrig vart så skitig och sett så hemskt ut som jag gjorde efter 3 dagar i skogen/sanden. Men det var så sjukt värt det! Fraiser Island har vart så grymt bra och gett mig många nya erfarenheter, jag verkligen älskar stället!  



13 DECEMBER- LUCIA & FRAISER ISLAND (RAINBOW BEACH)

Vaknade vid 7 när alla började röra sig inne i tälten. Gruppen lagade frukost och förberedde lunchen innan alla hoppade in i bilarna för att åka iväg på nya äventyr! Denna dag stannade vi på 4 olika ställen- ett strandsatt skepp, ett vattendrag, vid champagne-klippor och på en utkiksplats där man såg större delen av ön.

Vi kom tillbaka till campet när klockan började bli framåt 5 och började direkt med middagen. Efter några glas goon (vin) skapade jag, Alex och de resterande 6 svennarna på ön julkänslor genom att framför lucia inför de andra på vårt camp (alltså 60 pers!!) och äta årets första pepparkaka! Jag kan fortfarande inte fatta att det är december, helt sjukt!

Det var en väldigt härlig kväll med skön stämning och skratt. Dock slutade denna kväll inte lika bra för min del och jag gick för andra natten i Australien till sängs med tårar...


12 DECEMBER- FRAISER ISLAND (RAINBOW BEACH)

Tidigt imorse ringde klockan för pannkaksfrukost och utcheckning av rummet. Strax därefter samlades 68 personer på parkeringen vid hostlet för att packa in våra väskor och höra hur jeeparna fungerade. En timme senare satt alla i varsina bilar påväg mot Fraiser Island, vilket är världens största sand ö! På vägen till vårt camp stannade vi till på en badplats och i "centrum", det enda som fanns var en kiosk och ett bageri.

Jag körde sista biten in till campet och de var så grymt kul! I början kändes det ovant, men ganska snabbt lärde man sig. På kvällen laga min grupp middag och förfestade med lekar. Avslutade kvällen med sång, skratt och dans inne på vårt "disco-golv".


11 DECEMBER- DELFINER (RAINBOW BEACH)

Klockan 05.45 ringde klockan imorse! Vid 06.30 hade vi hunnit äta resans första grötfrukost samt tagit oss ut till bussen för att åka iväg till en båt som tog oss till fria delfiner. Vi kom fram vid 07.30 och fick mata delfinerna vid 08. En ynka fisk fick vi ge dem var, vilket jag tyckte kändes som en besvikelse eftersom jag så gärna ville klappa och bada med dem. Så det var med både glädje och besvikelse som vi hoppade på båten tillbaka till land 1 timme senare. Glada över att äntligen få se en delfin i verkligenheten men besviken över att inte fått röra den...

När vi kom tillbaka till hostlet var det dåligt väder och regnet öste ner i omgångar, så även denna dag blev vi sittandes framför datorerna. Vid 4 hade vi ett stort möte inför morgondagens resa till Fraiser Island, världens största sand ö!

Vi köpte burritos på hostlet och delade på en varsin jug cider innan vi la oss, förväntansfulla inför morgondagen!


10 DECEMBER- SANDSURFING & SOLNEDGÅNG (RAINBOW BEACH)

Efter ungefär 14 timmar i buss kom i äntligen fram till vårt hostel här på Rainbow Beach! Vi fick höra av personalen att det var gratis wifi, så nästan hela förmiddagen spenderades framför datorn. Vi checkade in vid 13 och gick sedan för att handla våran resas tråkigaste mat, nästan bara grönsaker och majs eftersom vi ska äta lite nyttigare denna vecka....

Vi tog en sväng ner till stranden på ungefär 2 timmar där vi badade i de grymt stora & starka vågorna, vi har liksom kommit till en surfstad! På eftermiddagen följde vi med en grupp här från hostlet till ett ställe som ser ut som öken, där sandsurfade vi och kollade lite på solnedgången. När vi kom tillbaka åt vi dagens första mat, jag nudlar och Alex tonfisk med pasta. Hela dagen har jag haft problem med maten, inte känt så stor hunger och knappt fått i mig någonting.

Efter att ha skypat en snabb sväng med Johanna på kvällen så somnade jag väldigt tidigt, ungefär vid kl 21.30. Antagligen över bristen på sömn de senaste nätterna + allt festade & bristen på mat, men kvällar som dessa kan behövas!


9 DECEMBER- BAKISHÄNG OCH BUSS (AIRLIE BEACH)

Trots att jag inte kom in i rummet förrän klockan blivit över 04.30 hade jag svårt att sova. Jag vaknade kl 8 av drömmar och lyckades inte somna om innan klockan ringde. Vid 10 checkade vi ut men fortsatte hänga i rummet med Anna och Annie. 
Hela dagen har jag haft problem med andningen, ont i bröstet/hjärtat och inte kunnat få i mig mer mat än några skedar. Jag blev tvungen att ta medicin, vilket jag aldrig tidigare har behövt, utan några större skillnader.... När vi satte oss på bussen några timmar senare för att åka vidare till Rainbow Beach lyckades jag somna, men även denna natt var full av drömmar som jag ofta vaknade av... 

Att lämna Airlie Beach känns både bra och väldigt väldigt tråkigt. AB är hittills den bästa platsen vi vart på under denna resa, och det är tack vare alla människor som vi har träffat! Att säga hejdå till människor från denna plats gör ont, riktigt ont. Men att hinna resa innan alla de andra reser tror jag är det lättaste alternativet för oss, så vi slipper se våra vänner åka därifrån. Men om jag kunde, med samma personer, skulle jag föralltid stanna på båten.


ATLANTIC CLIPPER, 3 DAGAR AV GLÄDJE


I can't stop smiling, i really miss and loved that boat!


8 DECEMBER- ATLANTIC CLIPPER, DAG 3 (AIRLIE BEACH)





Tredje och sista dagen på världens bästa båt! 
Vid 3.30 då jag ännu inte hade lyckats somna under stjärnorna gick jag ner till hytten. Vaknade av mig själv 2,5 timmar senare. Vid 06.30 började åter igen sången och gruppen vaknade upp. Vi snorklade och vände sedan båten mot hamnen. När vi kom tillbaka till hostlet, vid ungefär 13.00, gick jag, Julia och Alex ner till lagunen för att njuta av de sista timmarna med solen. 

På kvällen var det förfest i rum nr 1 med gruppen från båten! När gruppen ville gå tidigare till baren gick jag, Anna, Alex, Annie och Julia till några svenska killar för förfest där. Kvällen på klubben var grym, alla dansade och musiken var härlig. Avrundade kvällen med fina samtal vid lagunen innan det blev natthäng på hostlet med några av killarna från båten. 

Jag kan inte annat än att älska dessa dagar på båten! Jag har konstant gått med ett leende på läpparna och hört väldigt fina ord. Kunde jag spola tillbaka tiden och uppleva båten igen, med samma personer, skulle jag gör det 1000 gånger om!! 



7 DECEMBER- ATLANTIC CLIPPER, DAG 2 (AIRLIE BEACH)


- Vaknade av sång 06.30
- Minibåt till Whiteheaven beach (en av världens finaste stränder) 
- Snorklade 
- Dricklekar med gruppen
- Lekar med crewet (kom till semifinal!)
- Fina samtal
- Sång och dans 
- Sov under stjärnona 
- ÄLSKADE LIVET

6 DECEMBER- ATLANTIC CLIPPER, DAG 1 (AIRLIE BEACH)



-Åkte ut med Atlantic Clipper vid 15.00
-Hoppade från båten
-Åkte vattenruschbana 
-Festade med härliga vänner
-Badade buddelpool 
-Gjorde många "första gången"-saker 
-Tittade på stjärnorna 
-Hade fina samtal
-ÄLSKADE LIVET!

5 DECEMBER- LAGUNEN & DE 4 A:NA (AIRLIE BEACH)

Jag ställde klockan på 06.45 för att kunna skypa med m&p samt Wille imorse! Sedan vi kom till östkusten ligger vi 9 timmar före svensk tid istället för de 10 som vi hade i Melbourne, vilket jag tyckte var skönare! Jag blev sittandes framför datorn i nästan 3 timmar innan den tillslut dog.
Vi tog en snabb frukost och gick sedan till lagunen (en stor pool mitt inne i stan, precis som i Cairns) där vi spenderade hela dagen med sol och bad! En av våra tyska vänner som vi träffade på båten då vi dök + att vi träffade honom under Uncle Brian´s dök även han upp idag! Världen är så liten.

Inom vårt hostels gränser finns det ungefär 10 stycken mangoträd. Så idag har jag, Alex, Annie och Anna ”stulit” 4 stycken som vi senare ikväll tänkte trycka i oss! Tidigare idag hittade jag & Alex 2 stycken som vi efter lagunen åt upp, dom var så sjukt goda och söta! Att plocka och äta sina egna mangosar slår allt! 

Hela kvällen har vi 4 A:na hängt! Lagat middag ihop och suttit i timmar och pratat om livet. Det är kul att vi äntigen har fått svenska tjejer som roomiesar! 



4 DECEMBER- MAGNETIC ISLAND & AIRLIE BEACH (TOWNSWILL & AIRLIE BEACH)

Vi checkade ut vid 10 och kastade oss direkt i poolen! Där blev vi hängandes fram tills klockan närmade sig 13 och vi blev tvungna att gå ut till bussen som skulle ta oss till båten. Vi åkte båten i ungefär 20 minuter och gick sedan raka vägen till den 5,5 timmars långa bussresan som tog oss till Airlie Beach! Vi kom fram vid 7 på kvällen och insåg återigen att vi hamnat på ett kanonställe! Eftersom det var mörkt ute passade vi på att handla mat och sedan hänga på rummet med våra svenska roomisar, Anna och Annie! 


3 DECEMBER- MAGNETIC ISLAND (TOWNSWILL)

Att vakna upp till ljudet av havet var helt underbar! Eftersom Alex fortfarande sov passade jag på att ringa William för att få höra min finas röst. Hela dagen har vi hängt vid poolen och njöt av den ”fria” BBQ lunchen bestående av korv. Eftersom även denna dag har vart så grymt varm så har det mest blivit slappande i poolen, någonting vi ej klagar på! På kvällen åt vi nudlar och hängde i hängmattorna som finnas på området. Det blev en kväll då vi tittade på stjärnonar och hade det allmänt bra nere i paradiset, jag kan inte annat än att älska Magnetic Island!! 


2 DECEMBER- MAGNETIC ISLAND (TOWNSWILL)

Efter en hel natt på bussen var det väldigt skönt att få sätta sig på en fläktande färja under 20 minuter över till Magnetic Island! Vi kom fram till vårt hostel (X Base) redan vid 7 på morgonen och passade då på att gå till affären innan solen blev alldeles för het.  Vi blev sedan liggandes vid poolen under hela förmiddagen, och på eftermiddag liftade jag, Alex och vår nyfunna norska vän Harar upp till skogen. Vi tog en promenad på 2 timmar där vi såg våra första koalor!! Efter en härlig men svettig promenad upp i bergen passade mat perfekt när vi kom tillbaka. Det blev dusch och en hyfsat tidig kväll idag. Magnetic Island liknas vid paradiset, vi bor på en ö, mitt på stranden! Det första vi ser när vi öppnar dörren på mornarna är havet, värmen här har även den vart helt underbar, mellan 35-40 grader varmt! 


1 DECEMBER- BUSS & FLYTT FRÅN HILLE (CAIRNS)

Vi checkade ut vid 10 och gick raka vägen ner till stranden för att gå till självaste Cape Tribulation-platsen. Vi gick utmed den fina stranden vilket tog oss ungefär 2 timmar fram och tillbaka. När vi senare kom tillbaka till hostlet med svetten rinnandes blev det ett snabbt dopp i poolen följt av en lunch. Vid klockan 2 blev vi hämtade av bussen som skulle ta oss tillbaka till Cairns, och precis som vid ditresan stannade vi till på 4 olika platser för att ”se mer av Cairns”. Denna gång var det exempelvis ett vattenfall och en glasstillverkning.

Eftersom vi hade ungefär 5 timmar att spendera i Cairns innan vår nästa buss skulle gå hängde vi inne på vårt gamla hostel, Gilligan´s. Jag ringde både mamma, Wille och Linnéa där tårar var oundvikliga, det är nämligen idag som flytten till stan har börjat…

Full av känslor gick vi längst ner i Cairns för att ta nattbussen till Townswill, där vår båt över till Magnetic Island gick ifrån. 

 


30 NOVEMBER- CAPE TRIBULATION (CAIRNS)

Klockan 07.25 blev vi upphämtade för att åka ut till Cape Tribulation, en djungel där vi skulle spendera en natt. Vägen dit tog ungefär 6 timmar och vi stannade på fyra olika ställen, varav ett var en krokodilflod. Väl framme i djungeln såg vi de största och äckligaste spindlarna vi någon sitt sett, vart omringade av giftiga ormar, spindlar och ödlor mm. Vi tog den korta promenaden ut till stranden för att se oss omkring innan vi blev upphämtade för djungelsurfing!

På kvällen delade vi på en fryspizza och somnade hyfsat tidigt, ganska rädd för alla djur som fanns runt omkring oss! Efter denna natt kan vi konstatera att det var en rolig upplevelse och någonting vi verkligen ville prova på, men att en natt i djungeln och allt dess innehåll räcker för oss! 

 


29 NOVEMBER- UNCLE BRIAN`S (CAIRNS)

När klockan ringde imorse  hängde inte kroppen med, och det var inte förrän Alex knuffat mig (börjar bli en standard) som jag verkligen vaknade till. En snabb frukost och sedan satt vi i Uncle Brian´s bil! Vi var en grupp på 21 personer och hade den roligaste, sjukaste och den mest underhållande ledaren (kusinen) någonsin.  Under våra 13 timmar som denna dagstur gick på hann vi gå i en regnskog, bada i tre olika vattenfall och bada i en vulkan. Däremellan åkte vi bil, tuttade på allt som rörde sig, sjöng & dansade (i bussen), åt en riktigt god lunch, såg läskiga djur och tittade på vlada puse. När vi senare på kvällen kom tillbaka till hostlet bjöd Uncle Brian på öl och cider samtidigt som gruppen dansade inne på Gilligan´s dansgolv. Mellan 22-23 var det tjejkväll på hostlet och alla tjejer fick 5 gratis champagne, vilket vi absolut inte tackade nej till!
När vi senare på kvällen kom tillbaka till rummet upplevde vi den pinsamaste händelsen jag tror man kan uppleva med sina roomie, när man kommer in och det ligger två i sängen istället för en…  Trök in öronpropparna och stoppa på ögonbindeln, efter en stund kunde man tillslut somna! 





28 NOVEMBER- GREAT BARRIER REEF (CAIRNS)

Vaknade upp till en dag av förväntan då vi äntligen skulle få dyka i barriärrevet! Dagen började dock med motgång då någon hade tagit hela vår frysväska med frukosten till hela veckan…. Mat för ca 250 kronor var försvunnen… Men vi antar att detta är något man får lära sig att leva med som backpacker.

På vägen ut till revet var det motvind och sjösjukan låg i halsen, men när vi väl hade stannat för att byta om till våra våtdräkter var illamåendet som bortblåst! Jag och Alex bildade grupp tillsammans med två tyska killar som vi skulle dyka med under resten av dagen. För att ta sig ut till platsen där vi skulle dyka ner var vi tvungna att simma med ansiktet nedåt i vattnet och andas genom tuberna (vilket gick bra). Men när jag väl kom ner under vattnet och skulle andas drabbades jag av panik och blev tvungen att åka upp på ytan. Efter flera försök under ytan gav jag upp och fick simma tillbaka till båten och istället snorkla….

Under lunchen hade jag fortfarande problem med andningen och fick knappt i mig någon mat, kroppen kändes helt slut och alldeles för tung för att orka röra på sig. Men efter samtal med vår dykinstruktör så försökte han och jag enskilt i vattnet igen. Det gick bra och jag lyckades stanna under vattnet någon minut + ”tappa” och stoppa in andningen igen, men paniken låg ändå där och efter flera försök då han tvingat kvar mig i vattnet gav jag återigen upp. Satte mig på båten och kunde inte pressa tillbaka tårarna som kom av misslyckandet.

Istället följde jag med den snorklade gruppen ut på guidad tur. Barriärrevet är verkligen hur fint som helst och det är en helt annan värld när man befinner sig där, det är svårt att förklara men det är absolut det finaste jag sett! Under snorklingen såg vi en 1,5-2 meter lång haj på ett avstånd på 3-4 meter, så sjukt coolt!  

På kvällen gick vi till Sonja och Eriks hostel för förfest med alla deras roomies! Det blev en väldig kul kväll som avslutades med dans på Gilligan´s! 


27 NOVEMBER- FRAMME (CAIRNS)

Efter 11 timmar utan sömn på flygplatsen och 3 timmars sovandes på flyget kom vi äntligen fram till Cairns! Cairns bjöd på stekande sol, utlänska vindar och antagligen världens finaste hostel! Eftersom vi inte fick checka in innan kl 14 (vi kom fram vid kl 10) la vi oss vid poolen (!!) för att njuta. Efter ett tag kom Sonja förbi, hon är här och backpackar med sin pojkvän Erik (Se inlägget innan deras resa HÄR). När solen började bli alldeles för varm och magen började kurra gick vi till en grekisk restaurang för en snabb lunch innan vi äntligen fick checka in. Denna gång blev det ett rum med 6 bäddar som vi delade med en italiensk kille, en mexikansk kille och en engelsk kille. 

Eftermiddagen spenderade vi i lagunen, en pool som ligger mitt i stan där vem som helst får bada. På kvällen åt vi av våran gratis middag och hade live-musik framför oss, vi kan inte annat än att älska Gilligan´s!  


RSS 2.0