DAG 2- PLANER/DRÖMMAR/MÅL DU HAR



Efter studenten så har jag flera mål och drömmar som jag verkligen vill uppfylla! Den dröm som ligger närmast i tidsplanen är Australien med Alexandra. Vi planerar att åka iväg i oktober och ha en ombokningsbar flygbiljett hem med slutdatum ett år senare. När jag väl är i Australien har jag som mål att resa runt för att uppleva landet, känna på arbetslivet utomlands och kanskekanske resa över till exempelvis Thailand , ett land som vi båda älskar! 

När jag kommer hem från Australien känns det som ett tvång att läsa vidare med tanke på min utbildning. Jag har sedan mina kusiners flytt till Malmö för flera år sedan drömt om att åka dit för att studera samt uppleva studentlivet som sägs vara så bra! Jag vet ännu inte exakt vad det är jag vill jobba med men någonting som har med människor att göra. Jag har länge vart sugen på att öppna ett eget ålderdomshem men har på senare tid börjat tänka på arbete inom sjukhuset. Den som lever får se! 

Eftersom jag är så lycklig med William vid min sida så hoppas jag att vi två fortsätter att leva tillsammans när jag kommer hem från Australien. Jag vill ha en hund när jag blir äldre och vid ungefär 25 års ålder skaffa mitt första av 2-3 barn samt gifta mig några år senare. Jag har alltid drömt om ett stort kyrkligt prinsessbröllop där jag har mina släktingar + vänner med, jag vill gifta mig på sommaren då solen är som bäst och sedan åka på bröllopsresa. En dröm som jag verkligen hoppas går i uppfyllelse är att min morfar, mormor, farmor & farfar får vara med och uppleva denna dag med mig.

Förutom Australien så har jag några andra länder som jag vill besöka, självklart är det många länder jag vill åka till med verkligenverkligen är Kina, USA (vill resa runt så som i Australien men mest av allt Kalifornien & New York) & någonstans i Afrika för att åka på savanner och titta på djur. 

Om min magkänsla säger rätt så kommer jag bli ganska gammal (90 ungefär) och dö på ett fint. Och jag kommer inte dö ensam!

30 JANUARI

William & Sören hämtade upp mig igår efter att de kommit hem från en helg i Sälen. Wille och jag åkte hem till honom där han slocknade ganska snabbt, stackarn var helt slut! Jag ställde klockan ganska tidigt imorse för att kliva upp och springa på hans löpband, men jag sov så dåligt inatt så jag orkade verkligen inte kliva upp. Det slutade med att Wille hällde vatten på mig så jag kliva upp 40 minuter innan vi var tog bussen... Efter två lektioner i skolan har vi håltimme på 2 h & 10 minuter så jag och W åkte hem till han och sprang då istället! Öppnade upp mig för William och fällde några tårar innan jag gick till Polhem för en lektion i etik och livsfrågor. Just ni tittar jag på brynäsmatchen med m&p, borde egentligen plugga men orkar verkligen inte. 

image description

DAG 1- PRESENTERA MIG SJÄLV



Jag heter Anna och är 18 år gammal. Jag bor tillsammans med min mamma och pappa i Hille, Gävle. Jag har en storebror som heter Tobias (mer om honom på dag 5) men som flyttade hemifrån i somras då han flyttade ihop med sin flickvän Elin. Jag har inte längre några husdjur med hade en kanin i 12 år, Pelle som min kanin hete dog för ungefär 6 år sedan. Sedan har jag haft massvis med guldfiskar som har haft alla möjliga namn, men Pelle var helt klart bäst och jag saknar honom...! Jag har en pojkvän sen snart 1 år och 10 månader tillbaka vid namn William. Vi träffades på skolan och blev tillsammans efter 8 månader i samma klass!

Jag går sista året på Borgarskolan med inriktning SPS (samhälle med samhällsinriktning). Jag trivs jättebra i min klass men längtar som fan till studenten den 8 juni i år! På fritiden brukar jag umgås med vänner, William och min familj. Jag älskar att mysa med T&E:s katter och Williams hund, haha! Jag tränar på friskis & svettis där jag har allkort (spinning, gympa & gym). På helgerna älskar jag att dansa med mina vänner och skratta fram tills sena nätterna! Jag tycker även om att gå på PW, antingen själv eller tillsammans med någon annan. 

Jag älskar att resa! Om precis 23 dagar åker jag till Malaysia med familjen (-Tobbe) plus två andra barndomsfamiljer. Jag älskar att åka skidor och saknar fjällenresorna tillsammans med familjen som vi förr åkte till varje år. Jag saknar sommarresorna till korsnäs-stugorna runt om i Sverige och alla långresor vi har vart på! Men resa är någonting som jag kommer göra mycket av i framtiden!     

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska berätta, men undrar ni någonting så är det bara att fråga! :) 


31 DAGAR

Såg på Erikas blogg att hon ska göra en lista och blev själv sugen på att göra en likadan, tror inte jag gjort det tidigare? Så nu vet ni vad min blogg kommer handla om i 31 dagar framöver, hoppas ni gillar det!

Dag 1- Presentera mig själv 
Dag 2- Planer/drömmar/mål du har
Dag 3- Det här upprör mig
Dag 4- Mina föräldrar
Dag 5- Mina syskon
Dag 6- Ett nytaget foto på dig själv och 10 intressanta fakta om dig själv
Dag 7- Vad är kärlek?
Dag 8- Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 9- Smeknamn du har och varför
Dag 10- Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 11- Dagens klädsel
Dag 12- Min tro
Dag 13- Min favoritmat och favoritgodis
Dag 14- Den här veckan
Dag 15- Något eller någon som har stor inverkan på dig
Dag 16- Mitt favoritminne
Dag 17- En dålig vana du har
Dag 18- Min favoritfödelsedag
Dag 19- Detta ångrar jag
Dag 20- Din favoritidol och varför
Dag 21- Den här månaden
Dag 22- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 23- Ett ögonblick
Dag 24- Resor jag vart på
Dag 25- Det här får mig att må bra
Dag 26- Det här får mig att gråta
Dag 27- Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Har du förändrats?
Dag 28- Mina rädslor
Dag 29- Min favoritplats
Dag 30- Det här saknar jag
Dag 31- Saker jag vill göra innan jag dör

29 JANUARI

Jag tog en paus i pluggandet och tog med PW med m&p istället. Nu är jag tillbaka här och planerar att spendera resten av kvällen med huvudet i skolarbetet. Den jobbigaste skolveckan på länge väntar!

100 DAGARSFESTEN

Jag hann precis köpa min biljett till 100 dagarsfesten innan Aston la sig över tangentbordet och ansåg att det räckte för ikväll, ja då går vi väl och myser igen då! <3

image descriptionimage description


28 JANUARI

Alex och jag fick inte speciellt mycket sömn natten mellan torsdagen och fredagen så att komma hem igår efter en seg skoldag var det underbart att lägga sig i soffan och ta en PN. Dock kom katterna med deras gulliga men för stunden irriterande kurrande och la sig vid mitt huvud och på magen, ja inte världslätt att sova då precis. Fixade mig här hemma innan jag åkte till Linnea för att äta middag med henne och Cornelia. Vid 7 tiden kom de andra och Linneas 19 årsfest drog igång! Kvällen innehöll en massa skratt, dansar och lekar innan den avlutades på Slick. Alex och jag tog sedan bussen hit och somnade efter tjejsnack. 

Idag har vi två tagit en sovmorgon och bara tagit det lugnt, vi har myst framför Brynäsmatchen och myst med katterna! Efter att jag skjutsat hem henne har jag fortsatt mysa framför tv:n och bastat! 


Bilder från igår!


MYSER MED MITT SOVSÄLLSKAP

Just nu ligger jag och myser med Alex här hemma! Wille och Sören åkte hem för ett litet tag sedan efter att vart här och kollat på skräckfilm. Nu ska vi sova efter en mysig kväll med killarna!


Pss...

Kom precis på ordet kattvakt, så ja vi ska vara kattvakter!


26 JANUARI

Tobbe var och lämnade katterna hos oss för ett tag sedan! Vi ska vara "barnvakt" tills på söndag. Redan efter 30 minuter hade Aston slagit ner en ljuslykta då han försökte fånga en fluga, bra start!

Just nu sitter jag på bussen in till stan, ett friskis-pass med Stina väntar!


26 JANUARI

Vi har precis kommit tillbaka från besöket på Stora Sätra skolan där Alex och jag egentligen skulle ha föreläst om vårt projekt arbete om anorexia, dock hade det blivit en miss mellan rektorn och lärarna som håller i kärleksveckan så vår redovisning blev aldrig av. Vi åkte dit tillsammans med vår lärare och blev ganska så förvåndade då det inte längre gick... Vi ska dit onsdag den 22/2 istället, dagen innan jag åker till Malaysia så det blir ganska ont om tid för mig, men vad gör man inte?  

GO KVÄLL!

Vi passade på att hämta upp Stina efter vägen och fortsatte sedan forsbyrunt! Nu ska jag mysa med prinsen och träna en sista gång på det jag ska säga imorgon, då ska Alex och jag ut på vår första PA-föreläsning!


25 JANUARI

Tar mig ut på en PW med Johanna, här ska det pratas tjejsnack!

24 JANUARI

Mötte upp Lisa på stan efter skola och tog tillsammans bussen hem till henne en snabb sväng. Vi åkte sedan tillbaka till stan och satte oss på nya wayne's för en mysig middag. Vi blev kvar på wayne's i ca 3,5 timmar och pratade om allt innan hon fortsatte till Friskis och Wille & scooter hämtade upp mig. Vi tre fortsatte sedan hem till mig för att överraska mamma. Just nu är vi hemma hos Wille och stannar här över natten!


24 JANUARI

Sitter i ett grupprum med Fisen och väntar på att Lisa E ska sluta, sen blir det fika/middag på stan tillsammans med henne! :) Vi hade sovmorgon imorse och endast en riktig lektion idag, ovärt...

Igår efter skolan skröt jag för Fia hur duktig W & jag är som brukar äta naturella nötter och äppelbitar på kvällarna istället för chips, vad tror ni inte vi gjorde igår då? jo trycker i oss massa kakor... synden straffar sig själv va?   


Ni minns väl...?

Ni har väl inte glömt bort att titta in på Alex & min PA-blogg? Här får ni en påminnelse!

23 JANUARI

Som jag tidigare nämnt så besökte jag sjukhuset förra året för att bli blodgivare. Strax innan jul fick jag hem ett brev där det stod att jag hade för dåliga blodvärden och var tvungen att komma tillbaka och ta nya prover. Så imorse gick jag åter dit för att ta nya prover och kommer få ett svar om 2-3 veckor. 

Wille kom förbi igår kväll och stannade över natten, så imorse när jag skulle gå upp för att träffa Alex på skolan var det extemt jobbigt då han låg kvar i sängen. Men jag antar att sånt är livet?  

KVÄLLEN DEN 21 JANUARI/ 22 JANUARI

Förra veckan bestämde Fia, jag och Linnéa att vi skulle förfesta hemma hos mig och sedan dra ut på interpool för att chilldricka. Det linnéa inte visste var att jag och ett gäng andra tjejer planerade en överraskningsfest eftersom hon fyllde år denna vecka. Efter lite krångel kidnappade Fia och jag Linnéa hemma hos henne genom att tvinga på henne ögonbindel och hög musik ur hörlurarna. Efter en bilfärd fylld av skratt från min och Fias sida (Linnéa hörde inte ens sig själv prata) så åkte vi hem till Sanna K där 7 tjejer stod och väntade! När ögonbindeln var av väntade ännu en överraskning, närmare bestämt ett dildoparty! Vi skrattade och hade det skit trevligt hela kvällen, vid 11 tog vi bussen in till slick och dansade fram tills stägning!







Imorse efter en någorlunda sovmorgon väckte Johanna mig. Vid 1-tiden tog vi en PW hem till Sanna för att hämta bilen jag lämnade igår. Resten av dagen har jag tagit det lugnt här hemma!

BORGISFESTEN 19/1!


21 JANUARI

Jag precis kommit hem från 21års firande hos Tobias! 





20 JANUARI

Grattis världens bästa bror!


20 JANUARI

Skäms över att jag har gårdagens smink i ansiktet, men jag har mina anledningar och ursäkter. Större delen av spidarna är här men Linnea och Fia ligger hemma och sover, något som jag också skulle vilja göra! Jag mår så dåligt och vill helst bara sluta och ta helg men nu med det nya schemat så går vi till halv 3 istället för 12. Livsglädje <3


19 JANUARI

Jag älskar min klass!


STUDENTEN

Nu börjar studentfesterna! Första festen: Borgis kick-off!!


18 JANUARI

Började denna dag med ett gympass och efter det har dagen vart väldigt bra! Gick till Verona på lunchen för den traditionella "äta-ute-på-födelsedagar-lunchen" då min finfina Linnea fyller 19 år idag! Vid 6 tiden åkte Fia, Alex, Axelsson & jag dit för en födelsedagsfika. Jag kom hem för ett tag sedan och tänker spendera resten av kvällen i sängen med tv-tittande!


GOD MORGON

Jag sitter redan på bussen trots att klockan bara är 07.30 & vi har sovmorgon, men här ska det gymas!


17 JANUARI



Jag har precis kommit in från en PW med m&p, det blev forsby-runt precis som vanligt! Resterande delen av kvällen kommer jag spendera med plugg och ett avsnitt av Sex And The City som går på kanal 3 varje vardag mellan 23-23.30, love it! Jag ska väl även passa på att utnyttja internet som Wille fixade igår :) 

Men annars har skolan vart sig lik, vi började 10.05 och slutade 2½ lektion senare. Känns som vi jämt har sovmornar nu för tiden och slutar hyfsat tidigt varje dag, även det; love it!



16 JANUARI

Jag kom hem för ett tag sedan från fjärran, mamma och jag gick på ett helt nytt pass som Linda hade! Om ett tag kommer William hit för att försöka fixa min dator som inte funkat på evigheter, vi får se hur det går!


GRÅTER NÄR INGEN SER PÅ

Ikväll är en sådan kväll då huvudet är fullt av tankar och smärta. För jag har några drömmar i livet och platser som jag verkligen vill besöka, en av dessa drömmar är att åka till Australien på obestämd tid och bara resa runt för att uppleva landet och dess kultur. En annan dröm jag har är att skaffa barn och gifta mig med den jag älskar. Just i detta älskar jag William så otroligt mycket, så pass mycket så att det gör ont när jag tänker på att åka utomlands och lämna honom för 6 månader upp till ett år. Eftersom framtiden är så pass oviss så kanske inte vi ens är tillsammans i hösten, hur mycket vi än vill det nu. Vilket även det är en jobbig tanke! Det är lätt att sitta på sidan om (jag har själv gjort det) och säga att "en kärlek ska inte sätta stopp för ens drömmar, man vet aldrig hur länge vi/ni kommer vara tillsammans och då är det dumt att inte fullfölja sina drömmar". Men att nu sitta här och ha dessa val tycker jag gör otroligt ont inombords, för jag vet att jag borde åka oavsett hur ont det än gör men jag måste hitta modet att våga gör det. För jag är så kär!


HELGEN 13-15/1

Fredag: PW på morgon och bussen till skolan för endast en lektion. Eftersom svenskan blev inställd samlade vi klassen och började prata/bestämma studenten och allt som sker innan! Efter skolan åkte Wille o ja hem till han för att laga mat och hämta scooter samt mysa framför tvn. Jag åkte ner på stan efter ett tag och köpte lite smått innan jag åkte hem. Senare på kvällen kom mitt hjärta hit! 

Lördag: Efter en sovmorgon till 12 åkte William hem. M, p och jag hämtade då upp Tobias för att åka till Lucas och fira hans födelsedag tillsammans med släkten! På kvällen tog jag en PW hem till William där han mötte upp mig, vi tog bilen upp till hemlingby-backen där Sören och Martin Johansson redan var. Jag åkte skoter (som ni kanske såg igår?) för första gången i mitt liv och hade det allmänt bra, fan va roligt de var! På kvällen skjutsade Sören hem oss till William där vi spenderade natten!

Idag, söndag: Ställde klockan i hyfsad tid och tog en promenad till jobbet. Idag har jag jobbat ett 11-19 pass på Max där det har kommit massvis med folk. Turen var att jag fick stå i driven mesta delen av tiden, där jag trivs som bäst!  


Jag och världens bästa!!

14 JANUARI

Jag har åkt snöskoter för första gången i mitt liv, jag passade även på att köra ungefär 100 meter. Åh va roligt det var!


13 JANUARI

Är uppe med tuppen trots att vi har sovmorgon, nu blir det pw!


12 JANUARI

Myser med katterna samtidigt som Brynäsmatchen visas på tvn!


11 JANUARI

Hade två lektioner imorse och efter lunchen satt Alex och jag kvar ungefär 2 timmar för att plugga PA, äntligen börjar vi bli klara inför redovisningarna! Åkte hem och hann med en PN på ungefär 2 timmar innan mamma kom hem och väckte mig. Nu på kvällen har m,p och ja tagit en PW forsbyrunt och sitter just nu och kollar på Biggest Loser.
Vi hörs!

Här kommer bilderna från lunchen igår


10 JANUARI

Efter skolans första och enda lektion åkte Fia, jag och Alex ner till stan för att hitta på kläder inför Borgisfesten som är den 19 januari, dock hittade ingen av oss något särskilt. Vi fortsatte sedan upp på söder för en långlunch på Lilla Saigon med mycket prat! Vi hann titta på en till "partyaffär" innan jag gick till Wille och dom två ner på stan.
Just nu sitter jag på Max och har rast. Jag jobbar ett 16-22 pass ikväll!


ETT FÖRSÖK ATT PEPPA MIG SJÄLV

Tackar gudarna för sovmorgon imorn, antar att man inte kan få så mycket bättre start på sista terminen än denna? Ja som sagt, sista terminen sen studenten med all dess innehåll. Snälla snälla gör detta till den bästa terminen någonsin!! (enligt alla andra kommer den bli det, litar på er) sov gott, imorgon är första steget på början till friheten som väntar! Åh jag längtar så!

Bjuder på denna bild. Alex och jag inne på slick, strax innan tolvslaget och galet va lyckliga vi var! (fast det kanske inte syns?)


9 JANUARI

Vi ställde klockan och tog en promenad imorse till Monicas jobb för att hämta scooter. Just nu är jag hemma hos mig eftersom jag glömde mitt Friskis-kort här igår kväll, men senare tar jag bussen till fjärran och kör årets första medelpass med mamma!


8 JANUARI

Hade en skit bra kväll igår! Alex, jag och Julia var på interpool redan vid 9 och började chilldricka (chilldricka var vårt bästa ord för kvällen!). Under kvällen kom även Sanna L och Johanna som satt med oss ett tag. Stannade kvar där till stängning och gick då till Söders grillen med Wille, sören, sunkan och Thomas.
Imorse tog Wille och jag en rejäl sovmorgon, närmare bestämt till kl 14! Just nu är jag hemma men ska snart ta en pw hem till han och sova. Vi hörs!


7 JANUARI

Snart blir det Interpool! 




7 JANUARI

Har precis kommit hem från en fika med en saknad vän!
Nu: hockey på tv med pappa!


6 JANUARI

Kvällen/natten spenderades hemma hos Alex tillsammans med henne och Fia! Vi gjorde tacos, hyrde/tittade på två skräckfilmer, tittade på JVM matchen där Sverige vann finalen, pratade, skrattade och hade det allmänt underbart! Jag hade en toppenkväll med mina favorittjejer som jämt får mig att må bra! Puss på er <3

Når Alex var tvungen att åka iväg släppte jag av Fia på stan och fortsatte sedan hem till William. Resten av kvällen har spenderats med honom här hemma!


4 JANUARI

Tog en rejäl sovmorgon imorse och resten av dagen har spenderats här hemma i hopp om att bli frisk. Det har inte hänt någonting speciellt idag så det finns inte så mycket mer att säga än: god natt!


3 JANUARI

Blev inringd att jobba ett 8-12 pass som assistent imorse, åkte hem till William igen efter det och åt lunch. Just nu ligger jag i soffan och tittar på OC. Har sagt nej till både filmmys ikväll och jobb på hemtjänsten imorgon på grund av min förkylning som kom i söndags, jag hostar, nyser, snorar och har ont i halsen.


2 JANUARI

Tog en pw tidigare idag till stan för att köpa nytt friskiskort. Fortsatte gå upp till Wille och har vart med honom hela kvällen! Eftersom vi trodde att Brynäs spelade ikväll så åkte vi hem till mig men har nu kommit tillbaka. Just nu tittar vi på JVM och myser!


SAMMANFATTNING & BILDBOMB AV JULAFTON


Tobias kom hit redan vid åtta-tiden på morgonen och hade då med sig katterna som var med oss hela dagen! Familjen åt gröt & skinkfrukost ihop, öppnade klapparna i strumpan och under granen. Vid 12-tiden åkte Tobbe och jag till släkten på pappas sida för att önska en god jul. Första stoppet var hos F&F där Elin, Adam, Stefan och HD redan var, där fick vi jullunch. Vi svängde sedan förbi både Rosita och Marita och önskade dem + familjerna en god jul! Vi kom till mormor vid tre och tittade som vanligt på Kalle, efter de åkte mamma och jag till kyrkogården för att tända ljus vilket var jättemysigt! Efter kyrkan fortsatte traditionerna med middag-tv/lutfisk-julklappar-efterätt. Traditionella Svenson Svenson och sedan iväg till kyrkan med Hanna och Stina! Jag kom hem strax efter 12 och somnade till minnet av en underbar jul! 


Världens bästa bror och jag


Tobias

Tobias, Aston, Selma


Jag


Mamma


Mormor & mamma


Tobias, Aston, Selma


Mamma & morfar


Pappa & mamma


Tobias


Tobias, morfar & jag


Mamma & morfar


Pappa


Mormor & morfar


Mormor & Roland


Familjen!

1 JANUARI

Efter en trött/sliten morgon åkte William hem vid 13-tiden. M,p och ja åkte till Max vid 14 för att äta lunch, jag stannade sedan kvar där och jobbade ett 15-19 pass. Nu på kvällen har jag badat, tittat på new moon och tänkte nu titta på the bodyguard på 3an. Sov gott!


NYÅR!

Jag har haft mitt livs bästa nyår med mina finfina vänner! Vid halv 4 träffades alla hemma hos Alex och började laga maten. Vi hade så mycket mat så de va sjukt, men satans så gott det var! Nora, Lina, Sanna , Fia, Alex och jag skrattade nonstop från start tills vi inte längre hittade på varandra inne på stan. Vi skålade som bara sjutton och tog nog förmånga shots för att de skulle va nyttigt... Men jävlar va roligt jag hade och njöt av varje sekund! Så tack underbara tjejer för att ni gjorde början på mitt nyårsfirande så himla bra!
Vid 20 gick vi över till lokalen och dansade innan de andra kom, dock kom det inte lika många som vi trodde men det spelade egentligen ingen roll för jag hade det så jäkla roligt/bra, återigen: en skit bra mitt på mitt nyårsfirande! Vi tog bussen in vid 11 och firade 12-slaget med resten av Gävle inne på stan. Vi drack champagne, fick nyårs pussar, kramade om allt och alla, skrek och skrattade innan jag och några till drog in till Slick och dansade fram till stängning! Vi hann med en cheese från donken innan Wille och jag åkte hem hit för att sova. vaknade mitt i natten och ångrade alla shotar som vi tog, men vad gör det? Det är ju bara nyår en gång om året!!!


Mer bilder kommer sen


1 JANUARI

Gott nytt år mina fina läsare!


RSS 2.0