31 MARS

Söndagen bjöd på en påskfika ute i Trödje hos Evelinas mamma!


30 MARS

Det blev åter en tidig påskmorgon då arbete på Max väntade. Efter ett lugnt pass på 8-15 kom jag hem till en påskmiddag med familjen och farmor & farfar!

 

 


29 MARS

Åter en tidig morgon där jobb mellan 7-11 stod på schemat. Vid 13 träffade jag mina efterlängtade tjejer på fjärran för några timmar i bubbelpoolen och bastun med härligt tjejsnack om allt som hänt sedan sista. Linnea, som jag inte sett sedan 29/10, har kommit hem från Norge nu över påskhelgen och Fia, Jasmina och Sanna L var det också länge sedan!

Linnea, jag och Jasmina åkte till Pizza House för en varsin kebab och fortsatte sedan hem till mig för fortsatt tjejsnack. När Linnea var tvungen att gå gick jag hem till William och sov, och jag antar att jag inte behöver berätta att jag somnade med ett leende på läpparna efter en väldigt bra dag med fina vänner? 


28 MARS

Vaknade upp hos min fina och tog en promenad hem. Vid 14 var jag åter på Brynäs för ett pass på 14-21. Som en istapp kom jag hem till Wille och avslutade kvällen på bästa sätt- med vitlöksoliver och GG! 


27 MARS

En underbar dag med sol och riktig skön värme resulterade i en pw/joggingtur runt Sätra. På kvällen träffades släkten hemma hos Leo eftersom min näst minsta kusin fyller 11 år! 


26 MARS

Så tidigt som klockan ringde imorse vet jag inte när den ringde senast, men det var bara att kliva upp för ett 7-11 pass. På vägen hem från jobbet hann jag inte så mycket mer än att stanna och pussa prinsen innan PFV ringde och frågade om jag även kunde jobba ett kvällspass. Sagt och gjort, klockan 16.30 var jag tillbaka för att jobba fram till 21.30.  


25 MARS

En fin måndag som jag till större delen har spenderat med mamma. Vid 16 tog jag mig till Brynäs för ett pass på hemtjänsten mellan 16.30-21.30. Väl hemma hos William bjöd min fina på våfflor och massor av mys, det är tur att jag har honom! 


24 MARS

Ställde klockan på tidigt för att hinna städa det sista innan jag hämtade föräldrarna från tåget. Min tid som ägare till en fyra på stan är över och jag måste återigen börja hålla ordning på mina prylar, men jag ska inte klaga! Det blir skönt att slippa laga min egna mat och städa, så välkommen hem m&p!

Vid 3 kom den äldre delen från släkten + William, hans mamma och Charlie hit för att fira William! Vi bjöd på middag och mormor stod för efterätten, och självklart fick William blåsa ut de 20 ljusen på tårtan. Min 20åriga prins!! Tobias och Elin stannade sedan kvar lite längre och hade kvällshäng med familjen!  


23 MARS

Efter att killarna dragit ner på stan började jag städa efter gårdagen, med miljoner små konfetti överallt var inte det de enklaste- speciellt inte när jag råkar förstöra dammsugaren och blir tvungen att byta proppar för första gången i mitt liv… Efteråt hämtade jag katterna och skjutsade Tobias till John. Vid 7 var det middag hemma hos Monica för att fira att William fyllde igår!

På kvällen blev det bad med mysisarna och hämtning av killarna från Alborga in till stan. Och för första gången sedan i somras sov jag ensam hemma (minus katterna), och det var allt annat än roligt, hatar verkligen att sova själv!

 



22 MARS

Överraskade William genom att ta hit hans barndomskompis Charlie från Enköping. Tacos till middag och sedan kom Willes killkompisar hit på en överraskningsfest. En lyckad kväll där jag som ensam tjej såg mycket, men sjukt kul! 


22 MARS

Lunchen spenderades i Evelinas nya lägenhet tillsammans med Hanna och Johanna. Självklart var Ellie, 4½ vecka gammal, det bästa att titta på! 


22 MARS

Vaknade tittsomtätt inatt. Klockan 5 satte jag mig upp i sängen och började sjunga ”ja må du leva”, kom inte långt innan jag tittade på klockan och la mig ner för att sova igen (?!) haha, nervösnerver! Men det blev en mysig födelsedagsmorgon med min nyblivna 20åring med paketer och nybakat bröd! Efter frukosten gick vi till Monica där det bjöds på kaffe och Williams traditionella födelsedagstårta!



 

21 MARS

Strax efter att William gick till jobbet klev även jag upp. Det har vart en full dag med planeringar och förberedelser inför morgondagen då William fyller 20! Så efter timmar på stan, i mataffären och städandes av lägenheten gick W&jag hem till Monica för kinamats-middag. Sedan somnade jag, en sista gång, bredvid min fina 19åring! 




 

20 MARS

Det blev en heldag med jobb på Brynäs hemtjänst, 09.30-21.00. Det är skönt att allt sitter kvar efter resan och att vi har så bra kunder, jag älskar verkligen jobbet!
William och vovven var här när jag kom hem, badvattnet var färdigt för att hoppa i och kvällsfikan framdukad. Onsdagslyx med min fina!


19 MARS

Sent igårkväll började snön att falla efter några dagar med skinande sol. Idag har stadens himmel vart vit och isande kall, ett väder man bara vill mysa under täcket till. Men jag hade ställt väckarklockan för första gången på evigheter och befann mig utanför farmor & farfars port vid 10, strax efteråt befann vi oss hos Marita för en förmiddagsfika. Några timmar senare med magarna fulla av fika åkte vi vidare till Rosita, min andra faster!

På kvällen lagade W & jag middag tillsammans och mös i soffan, han framför sitt PS3 och jag framför datan och GG.


18 MARS

En morgonpromenad hem från William och häng framför GG. Vid lunch kom Tobias och grabbarna (+Lovisa) för fika. På kvällen hade W och jag vår första ensamma middag på evigheter och resten av kvällen spenderades med W och Oskar!


17 MARS

Jag vaknade upp i Williams famn och mådde inte som jag förtjänade (för första gången) hehe, fortfarande otroligt bakis och trött. När William åkte för att hjälpa sin mamma med flytten fick Scooter vara hemma hos mig. 

Vid 1 åkte vi till morfar för att fira honom på 78-årsdagen med släkt och vänner till honom! Vid 16 var jag åter tillbaka på Brynäs för att köra mitt första pass för året på hemtjänsten. Kvällen började bra men avslutades stressigt då jag hade råkat tagit fel schema... Men det var skönt att äntligen vara tillbaka och glädjande då flera av kunderna fortfarande minns mig!


16 MARS

Efter middagen var det återigen dags att fixa sig, denna gång inför kvällens 20 årsfest för Lilja! En kväll på hennes inglasning med cider och bål i glaset kunde inte bli annat än bra! Vi delade på två taxin in till Slick. När de andra gick in i värmen traskade jag hem, för bakis/nykter för att dansa hela natten. Men efter en rolig kväll med saknade vänner bör man inte klaga över det!  


16 MARS

Bakiskäket gjordes 5 trapper ner, hur grymt är det inte att ha en pizzeria under sig?! Vi mös i soffan och pratade om gårkvällen, mina fina tjejer! William kom när alla hade åkt hem. Eftersom jag fortfarande inte mådde 100 och William inte brukar laga mat så fick MAX stå för middagen. Med en missad dipp blev min sallad inte lika god och besviken har nog aldrig vart större... Dagens mående är alltså inte OK.


15 MARS

En fin fredag som bjöd på sol, promenad med Hanna runt Sätra och min efterlängtade utgång med tjejerna hemma hos mig! Det blev en väldigt bra dag och leendet var stort. Struntade i krogen för att tjäna pengar, hehehehe, och lyckades låsa ut tjejerna som skulle sova hos mig efter. William kom till räddning när jag sov som en stock, men förfesten var otroligt bra (som alltid) och det var kul att äntligen få umgås med tjejerna över några (läs många) glas vin igen!

älskade Iphone-bilder

14 MARS

Det blev en lång och mysig morgon tillsammans med Sanna och Sabah. Alex och Fia åkte iväg tidigare imorse och Martina åkte redan igårkväll. Vid 16 tog jag mig till MAX för att köra ett pass på 16-22.30. När jag kom hem efter en hyfsat lugn kväll på jobbet väntade min fina!

13 MARS

En solig dag som spenderades på stan, i mataffären och i lägenheten bakandes inför kvällen.

Efter klockan 6 kom Alex, Martina, Sanna, Sabah och Fia hit för tacosmys och tjejkväll med övernattning!

Bild från Sanna:


12 MARS

Jag tog en morgonpromenad med Scooter och lämnade honom själv på dagis för första gången. Väl hemma laddade jag ner min nya serie- Gossip Girl. Hann ”bara” se några avsnitt innan MAX ringde och frågade om jag kunde hoppa in på direkten då någon behövde åka hem pga sjukdom. Det blev ungefär 2,5 timmes arbete innan jag fick stämpla ut och hämta upp William för att ta mig hem till Tobias & Elin där även John och Lången var för att se Brynäsmatchen. Det var första slutspelsmatchen och Brynäs förlorade. 

11 MARS

En skön sovmorgon följt av en frukost med härliga samtal och skratt. Anna-Hanna-Johanna.

På kvällen gick jag hem till prinsen där även vovven skulle spendera natten. Det blev en otroligt bra kväll! 


10 MARS

Söndagsmys med min fina. En lång frukost och kramar framför tvn. Vid 4 åkte vi + Tobias & Elin till mormor för söndagsmiddag med morfar och Roland. Efter några timmar med samtal och mätta magar tog vi oss hem till John och Emelie i Alborga för att hämta lägenhetens första helkroppsspegel (!) och sedan vidare till Maxi.

På kvällen kom Johanna och Hanna hit, fina vänner som jag inte hunnit träffa sedan innan resan! Chips & dipp, samtal om de senaste 4 månaderna och en övernattning i m&p:s säng. Kvällen kunde inte ha blivit bättre! 


8-9 MARS

Det blev en hyfsat lugn natt på jobbet trots att det var fredag. Vi klockade ut 04.50 och efter att ha kört hem Martin kom jag hem vid 05.30.


En härlig lördag som startade vid 14 för min del. Efter en mysig brunch med William gick jag åter till Max för att köra ett 17-03 pass. Det kom mycket folk under krogruschen vilket gjorde att jag fick jobba över till 03.50. Efter tre nätter på jobbet var det skönt att ta en promenad hem och slappna av, krypa ner i W:s varma farm och njuta av ledigheten.


8 MARS- LUNCH MED MIN FINA

Jag utnyttjade min ensamma morgon till att städa hela lägenheten. Jag har precis kommit hem från en sen lunch på stan med William för att fira hans nya jobb som han skrev på kontraktet för imorse! Jag ska snart åka till jobbet, åter ett nattpass på MAX väntar, dock denna gång till ca 05 imorgon bitti. 


7 MARS- TILLBAKA TILL MITT FINA LIV

Klockan ringde 06.45 imorse, W & jag skulle lämna Scooter på dagis och vi skulle hämta nybakat bröd till m&P. Vid 08.45 var det stress och sista hoppackningen här hemma. Jag skjutsade mamma, pappa och Stina till tågstationen, Malte tog en promenad dit. Kramade mina föräldrar en sista gång innan de tog tåget mot Arlanda och Thailand för 18 dagars semester. Om jag är avis? Ja lite, har redan hunnit tröttna på kylan här. Om det ska bli skönt att ha egen lägenhet mitt på stan i 18 dagar? Ja, otroligt skönt! Men det är första gången jag blir ”ensam” såhär länge. Jag som är rädd för att sova ensam har blivit sambo med William under denna tid, tur min prins finns!

William som har sagt upp sig från jobbet och hade sista dagen igår har myst med mig hela förmiddagen! Vid 14.30 åkte vi till Tobias & Elin där dom hade inflyttningfika/pensionärsfika för de äldre. När klockan slog 16 var jag tillbaka till MAX, jobbet där allt sparande började. Jag kramade om mina saknade arbetskamrater och vi pratade om det senaste. Trots att resan nu är slut så var det ändå så skönt att vara tillbaka, träffa den härliga personalen och känna stress igen (stressen i Australien var hur vi skulle hinna sola och handla på samma dag, typ). Det uttänka 16-22 pass gjordes till ett 16-02 pass då en från nattstyrkan var sjuk. Jag kom innanför dörren 02.30 efter samtal med Ayman & Martin (som jag stängde med) och en tids skrapande av rutan. William som hade skrivit en väldigt fin lapp och satt på dörren låg då redan i sängen och hade den varmaste famnen någonsin, tur att jag har honom!



31 OKTOBER FRAM TILLS IDAG

Det här blir nog mitt sista inlägg i kategorin ”Australien”. En kategori som innehåller alla mina minnen och dagar från min sjukt underbara resa. Idag går jag tillbaka till arbetet och kampen om en ny resa börjar, och förhoppningsvis får även den en kategori längre fram här på bloggen. När klockan slår 16 idag avslutas detta kapitel i livet som har vart så betydande i mitt liv, ett kapitel som jag kämpade för i 3 år. Från och med klockan 16 idag kommer denna resa bli ett minne istället för min vardag. Från och med klockan 16 idag är min semester från semestern slut, och det är med glädje jag kommer dra mitt kort på MAX för att checka in. Från och med idag börjar kampen om min nya resa, om min framtid och nya utmaningar. Under Australien/Thailand har jag växt som person och lärt känna mig själv på helt nya nivåer. Jag har klarat att leva i ett annat land, jag har lagat min egen mat och tvättat mina egna kläder. Jag har aldrig vart själv, men jag har hela tiden stått på egna ben. Att jag kom iväg till Australien, förverkligade min stora dröm, är mycket för mitt 3 års slit på olika arbeten under helger och efter skolan. Men den största tacken går till Alex, hon som sa Ja på mitt erbjudande och gjorde att denna dröm blev verklig. Utan henne skulle denna resa aldrig ha blivit sig lik, eller ens blivit av. Tusen tack min fina vän, dessa 4 underbara månader har vi gjort tillsammans och jag ser bara tillbaka med ett stor leende! 










  


6 MARS- EN KVÄLL MED FAMILJEN

En solig onsdag där eftermiddagen spenderades på stan med mamma. På kvällen hade vi ”sista middagen” då mamma och pappa reser till varmare bredgrader imorgon, närmare bestämt Thailand.

Bilderna ser inte så fräscha ut, men det här är ”middag på sten”.


5 MARS- SOM ALLA TISDAGAR BÖR VARA

Jag kom hem vid 9 och antar att jag inte behöver berätta mer om hur dagen spenderades? I alla fall så har jag hängt här hemma, försökt kurera mig och suttit framför datorn. På kvällen mötte jag upp tjejerna på All Star för middag med Brynäsmatch och tjejsnack i bakgrunden. Efter en väldigt trevlig kväll (som alltid) gick jag hem till William för en varm famn och jordgubbar med glass!


4 MARS- MÅNDAGSGLÄDJE

Jag låg kvar när William gick upp för att äta frukost. Jag förstår inte hur jag kan vara så trött fast jag sover så bra på nätterna? Mellan 10-16 gick jag runt i lägenheten och fördrev tiden genom att bada, titta på tv, redigera bilder, se på HIMYM (som jag återigen har blivit beroende av) och försöka kurera min förkylning som fortfarande sitter i. När mamma kom hem från jobbet åkte vi till Hemlingby köpcentrum för att fylla på både skafferi och kyl tills helgen då jag blir ensam hemma under några veckor. När vi åter kom hem var Tobias redan här och hade börjat med vår middag- hemlagad pizza! William anslöt sig senare till kvällskaffet. När mörkret hade lagt sig tog vi en kvällspromenad till William där vi somnade tättät intill varandra. 


3 MARS- TV-SÖNDAG

Familjen + Scooter satt bänkad framför tvn hela morgonen för att se någonting vi missat de senaste 3 åren- Vasaloppet och 5milsloppet! Tidigare år har vi fått följa loppet från andra sidan jorden från både Thailand och Malaysia, men detta år följde vi de gamla traditionerna med en tv-morgon. På eftermiddagen lämnade vi Scooter och åkte till morfar för att hälsa på! Kvällen spenderades här med T&E som gäster! 

2 MARS- NY KÄRLEK & PERSISK KVÄLL

Efter en vecka i Sverige har jag äntligen fixat nytt simkort (tappade bort mitt svenska i Thailand men har fortfarande samma numer) och min nya kärlek i form av IPhone 5! Vid lunch åkte jag, m&p hem till Tobias och Elin, för mig var det första gången jag var där (dom flyttade 1 feb) och dom bor riktigt fint i en lägenhet i Stigslund! När vi åter kom hem kom prinsen och vovven förbi för middag i form av langos!

Vi hann inte äta innan både Jasmina och Oskar kom och gjorde oss sällskap. Jag och J tog bilen hem till Sabah, och jag fick min andra ”persiska kväll” någonsin. Det var 7 perser & 2 svenskar, mycket skratt och härliga persiska berättelser. När jag lämnade av Jasmina på kvällen plockade jag upp William och Scooter för en natt här!


1 MARS- SAKNADE FREDAGSMYS

En kortare morgonpromenad där jag lämnade av både vovve och kille på dagis samt jobb fick börja denna fina fredag! Efter en snabbare dusch och fix mötte jag upp Anton på stan för en tacobuffé-lunch på Buddys och sedan följde han med hit.

På kvällen hade W & jag vårt efterlängtade fredagsmys, det är liksom 4 månader sedan sist! Köpmat och sista delen av Twiligt- breaking dawn part 2 (som vi bestämde i Australien att vi två skulle kolla på) gjorde kvällen till en riktigt bra och mysig kväll! 
 

28 FEBRUARI- LUNCHDEJT OCH KVÄLLSMYS

Ungefär samtidigt som jag vaknade kom William hit från jobbet för att ha en liten lunchdejt, lite för att det är mysigt men mest för att han hade glömt sin matlåda här. Eftersom jag fortfarande är sjuk så jag har inte vågat mig ut mer än när jag sprang till Telia för att checka in nya mobiler. Resten av dagen har spenderats framför dator och HIMYM.

Jag fixade middagen till mig, mamma och Tobias- tomatsoppa och pannkakor! När pappa kom hem från jobbet senare på kvällen mös vi till det framför tvn med nyköpt godisglass! När Tobias skulle hem skjutsade han mig till William där även vovven var! 

RSS 2.0