26 JANUARI- AUSTRALIAN DAY & SISTA DAGEN I AUSTRALIEN (PERTH CITY)

Samtidigt som det är regnoväder på östkusten med översvämningar har vi dagar med sol och upp till 40 grader varmt, att resa till Perth denna tid på året var ett riktigt bra beslut!

Idag är det en stor dag i Australien- Australian Day som går ut på att fira tillsammans med familj & vänner. Eftersom vi har 15 dollar kvar tillsammans (ca 100 kr) bestämde vi för att fira på ett billigt och bra sätt- med en donken-glass för 2,5 kr som vi avnjöt i en park. När det började bli förvarmt för att vara ute gick vi tillbaka till hostlet och kollade på damernas final av Australian Open (tennisturnering som går i Melbourne) och äta sista middagen i Australien- nuggets och ris. På kvällen gick vi ner till havet för att tillsammans med hela Perths befolkning se på fyrverkerier.

När jag skulle somna var det med blandade känslor i kroppen. Det kommer bli skönt att slippa sova på hostel men det är även det som är tjusningen av att backapcka. Jag kommer sakna känslan av att aldrig behöva vara ensam och att man alltid har någon att prata med.  Men att få bo på hotell i Thailand kommer inte sitta fel!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0